Addy Nijenboer > Weblog 21 december

Weblog 21 december

Zal hier af en toe dingen schrijven van wat me bezig houd en wat ik meemaak in het leven.

5 februari 2007

Voorlopig geen verhalen meer in mijn weblog. Op de een of andere manier kom ik er niet aan toe. Sorry

21 december 2006

Mijn top 10 van het jaar toegevoegd. Was voor mij een "slecht" muzikaal jaar. Heb weinig gekocht en weinig radio geluisterd.
Mede door veranderde uitzendtijden van "For the Record" en "American connection" heb ik sinds juli weinig meer geluisterd. Probeer wel via het douwloaden van de podcast zo af en toe te luisteren maar het komt er niet meer van.
Mijn reisverslag van de vakantie in Tanzania en Keia is nog niet af. Maar probeer dat ergens tussen Kerst en Oud en Nieuw te voltooien.


12 juni

Zoals gewoonlijk is veel te lang geleden dat ik in mijn weblog heb geschreven. Dat heeft er mee te maken dat ik toch te weinig meemaak waarover te schrijven valt Maar de afgelopen week zijn er toch een paar dingen gebeurd waarover ik wil schrijven.
Onderwerp is: wat voor emotie kan muziek in je losmaken.
Verhaal begint eigenlijk al begin mei als ik in Groningen ben om Robert Cray te zien. Midden jaren 80 was ik een groot fan van hem en had hem nog nooit zien optreden. Dus het Rhythem and Blues festival in Groningen was een leuke kans om hem te zien. Maar wat viel dat tegen. Hoewel het natuurlijk zeer persoonlijk is maar ging na het optreden toch teleurgesteld naar huis. Had best wel de pest in dat ik niet naar een ander optreden op het festival was gegaan. Nee wat was ik in een slechte bui na dit optreden.
Een veel mooiere ervaring had ik tijdens het Roots@Roepaen festival in Ottersum op 1e Pinksterdag.
Een tijd geleden kreeg ik een mailtje van een jongen van 14 jaar die net als ik ook een fan is van David Munyon. Na wat heen en weer gemail heb ik hem tijdens het festival ontmoet. Hij was er met zijn vader. Op een gegeven moment vertelde zijn vader dat de jongen licht autistisch is. En dat hij op dat moment verschrikkelijk trots was op zijn zoon. Hij stond namelijk in de rij om een handtekening van Gina Villalobos te vragen en dat zonder enige “angst” voor zijn omgeving. Het kwam eigenlijk nooit voor dat hij zoiets deed. Dat hij dit deed kwam zonder meer voort uit de opwinding dat hij namelijk een van zijn favoriete muzikanten kon ontmoeten David Munyon. Zijn avond was helemaal kompleet na een fantastisch optreden en nadatik een foto van hem en David had gemaakt.
Dit was een goed voorbeeld hoe muziek een positieve invloed op iemand kan hebben en iemand zo blij kan maken.
Maar afgelopen weekend heb ikzelf het tegenovergestelde meegemaakt. Hoe muziek iemand kan laten huilen. Ja ik durf het best wel toe te geven dat de tranen in mijn ogen stonden tijdens het optreden van Journey tijdens het Arrow Classic Rock festival in Lichtenvoorde afgelopen vrijdag. De woensdag daarvoor had ik te horen gekregen dat een hele dierbare vriendin van mij misschien wel ernstig ziek zal kunnen zijn. Tijdens het 2e nummer van het optreden stonden de tranen in mijn ogen vanwege de tekst van het nummer. Alsof het nummer voor mij was geschreven.
Dus muziek kan je blij maken, laten huilen of je gewoon een onbevredigend gevoel geven.

24 april

Ik ga dit jaar opnieuw met vakantie naar Afrika. Ben er nmidden jaren 90 ook geweest. Heb er toen de bgin van de bouw van Speke Bay Lodge meegemaakt. Het wordt gerunt door Nederlanders die ik ken. Twee van hen komen namenlijk uit Hattem en Wezep. En elke keer als ik ze tegnkwam beloofde ik om nog een keer langs te komen. En dit jaar is het zo ver. Ik heb een reis geboekt met een stop in Speke Bay. Meer over de reis kun je hier lezen.

7, 8, 9, 21, 22 en 23 april

Ben 2 weekenden in Egmond aan Zee geweest. Zoals jullie weten heb ik tijden geleden het besluit genomen om 1 x per maand iets leuks te gaan doen. Voor de maand april was het dus een weekendje Egmond aan Zee. Ik zie jullie denken: 1 weekend? Maar er staan 2 weekenden boven het verhaal. Ja dat klopt. Door een dommigheid van mij heb ik 2 weekenden geboekt. Het eerste weekend had ik geboekt en toen ik even later opnieuw achter mijn PC zat stond er op het scherm: weekend volgeboekt kies ander weekend. En dat had ik dus gedaan. Maar toen ik mij email checkte zag ik 2 bevestigen van Hotelspecials. Voor dat ik goed en wel in de gaten had wat er gebeurd was hing Hotelspecials al aan de telefoon. Met de vraag of het klopte dat ik 2 weekenden had geboekt. Dat was dus zo. Waarop mijn vraag was : hoe komt het dan dat bij de 1e boeking ik het scherm kreeg van dat weekend er geen kamers vrij waren. Het antwoord was simpel: ik had de laatste kamer geboekt en daardoor kwam bij her herladen van de pagina de boodschap dat er geen kamer meer vrij was. Ik heb de boeking laten staan omdat als ik het de 1e keer leuk zou vinden ik ook de 2e keer zou gaan.
Maar het weer in Nederland is in april nog niet zo dat ik een biezonder warm weekend had. Mede door een paar andere kleine persoonlijke dingen was het een weekend dat je snel wil vergeten. Daarom toch maar besloten om een 2e keer te gaan. Het begon goed veel zon op vrijdag maar helaas zaterdag geen zon gezien. Dus het weer speelde me weer parten. Ik ben zondag weer via de weg Enkhuizen -Leystad naar huis gereden om onderweg nog even naar leuke plekjes te kijken om foto’s te maken. Dat is niet helemaal gelukt maar het was een relaxte autorit terug naar Zwolle.

April 3

Ik kijk bijna elke dag wel op Ebay voor iets leuks van Jimmy Lafave. En heel af en toe is er iets wat ik nog niet heb.
Dacht ondertussen alle cd’s, LP’s en cassettes te hebben Maar had het mis. Een week of wat gelden was er opeens de cassette-single "Walk away Rene". Achteraf wist ik wel dat deze bestond. Als echte verzamelaar houd ik deze kennis voor mezelf. Laat het niet aan een andere fan weten. Als zullen velen het misschien wel weten. Heb deze cassette goedkoop aan kunnen schaffen. Een paar jaar gelden kwam ik opeens de LP’s van Jimmy tegen op Ebay. Heb deze toen gekocht voor veel geld, heel veel geld. Maar was het geld zeker waard. Zo af en toe staan er ook posters te koop en ook die koop ik. Tot op heden heb ik gelukkig geen last van andere bieders. Ik ben soms zo gek dat ik ook dingen koop waar Jimmy op staat of in wordt vermeld. Boeken over muziek bijv. Gekste wat ik ooit gekocht heb is een LP uit 1979. Het is een soort overzicht van wat je nu "Idols" kunt noemen. Ene Jimmy Lafave heeft het ooit tot de halve finale geschopt en wordt zodoende genoemd op de binnenhoes van de LP. Het enige wat ik nog niet heb zijn de cassettes die zijn uitgebracht van zijn cd’s. Heb er een paar in de handen gehad een paar jaar gelden in een muziekwinkel in Austin. Toen niet gekocht waar ik nu spijt van heb.


April 2

Zoals gewoonlijk is het weer lang geleden dat ik iets geschreven heb.
Maar vandaag heb ik weer wat te schrijven. Via deze website kreeg ik een mailtje van een David Munyon fan. Deze fan is 14 jaar en dat is toch bijzonder. De meeste fans zijn toch mannen van boven de 40. Heb via Thomas ook een live dvd/cd besteld. Tevens heb ik nog 2 cd besteld die David in eigenbeheer heeft opgenomen. Thomas bedankt voor je tip. Ook kreeg ik vandaag de bevestiging van mijn bestelling voor een kaartje voor een festival op 4 juni in Ottersum waar David optreed.


Vrijdag 3 maart

Het is lang geleden dat ik wat heb geschreven in wijn weblog. Dat heeft verschillende redenen.
Ten eerst heb ik weinig beleeft en weinig gedaan. Ten tweede heeft mijn PC het een tijdje geleden begeven en ben daar druk mee geweest om het geheel te repareren. Heb daar alle tijd voor genomen. Uiteindelijk is het in zoverre gelukt dat alles het weer doet maar wel het verlies van al mijn post en paswoorden voor diverse sites.
Maar ook in inlogcodes voor deze website.De inlogcode voor het aanmaken van de website heb ik ondertussen weer zoals jullie zien. De inlogcode om te kijken voor het aantal bezoekers heb ik nog niet weer. Ik zal deze een dezer dagen opvragen.

Maar goed het spannendste wat ik de laatste dagen heb beleeft was toch afgelopen woensdag. Waar ik eind november heb moeten lachen voor de sneeuwval rond Apeldoorn heb ik nu moeten huilen voor de sneeuwval rond Zwolle afgelopen woensdag. Heb er ruim 2 uur overgedaan om in Zwolle te komen vanuit mijn werk in Hattem. Wat normaal 18 minuten is heb ik nu in 2 etappes gedaan met een totale reistijd van ongeveer 2 uur.

Vandaag begint mijn maandelijkse uitje weer. Ga een weekend naar Gent. En op zaterdagavond ga ik naar een optreden van 5 Belgische muzikanten die een optreden geven onder de noemer "History of singer/songwriters"

Vanwege de afstand vetrek ik rond 13.00 uur vanuit Hattem naar Gent. Ik kom daar zonder problemen rond 16.00 uur aan. Ik ben iemand die graag de laatste gadgets wil hebben. Vandaar dat ik een kleine computer heb gekocht, een zogenaamde PDA, met daarop o.a. navigatiesoftware. En die software heeft me perfect geholpen om precies voor de deur van het hotel in Gent te komen. Ik heb van te voren niet op de kaart gekeken waar ik moest zijn en vertrouwde volledig op de navigatiesoftware. En met succes. Ondanks dat ik 2 keer moest afslaan van de software waar het niet kon, eenrichtingsverkeer, kwam ik toch precies voor mijn hotel uit. Het hotel was een oud klooster in de mooie binnenstad van Gent.

Zaterdag 4 maart.

Heb vandaag Gent ontdekt heb er bijna de gehele dag rondgelopen. Wat mij hier wel opviel dat de "hoofdstraat" een minder Hollandse uitstraling had dan een Hollandse stad. In Antwerpen viel het me jaren gelden op dat een van de winkelstraten daar ongeveer de zelfde winkels had dan de Diezestraat in Zwolle. Blokker, Zeeman, Kruidvat dat soort winkels. Heb er helaas geen echt cd zaak gevonden. Ja de Free Record Shop was er, ook hier, maar dat is niet de soort zaak wat ik zoek en bezoek.
Aan de begin van de avond ben ik vertrokken naar Berlare waar het optreden zou plaats vinden. Ook hier heeft de navigatiesoftware mij goed geholpen. Ik denk niet dat ik het gevonden zou hebben zelfs met een goede kaart.
Het optreden was goed. De artiesten hebben een keuze gemaakt uit wat zij vonden wat de geschiedenis was van de singer/songwriter. Zoals Axl Peleman , een van de artiesten , ook vertelde was het hun geschiedenis. Hadden er 5 anderen gestaan was er een andere keus gemaakt. Helaas zijn ze gestopt in de jaren 80. Want volgens hun hadden de singer/songwriters uit de jaren 90 nog geen geschiedenis geschreven. Iets waar ik het niet mee eens ben, maar goed. Op hun website kun je het script van de avond downloaden. Hierin staat het verhaal wat verteld wordt en welke muziek er gespeeld wordt. Maar vanwege de tijdsduur van het concert kon het ook niet echt want anders was het ver na 12 uur geworden.

Zondag 5 maart.

Vanwege de dreigende lucht ben ik rond half tien ‘s morgens uit Gent richting huiswaarts gegaan. Het was niet druk op de weg en de dreigende sneeuwval viel ook verschrikkelijk mee zodat ik even na 12 uur ‘s middags thuis was.


Reisverslag Dallas

30 december
Vandaag is het eindelijk zo ver: de reis naar Dallas, met een tussenstop in Houston, gaat beginnen. Anders dan vorige keren vertrekt het vliegtuig pas in de middag. Dat geeft me alle tijd om ‘s morgens wat uit te slapen en me niet hoeven te haasten om op Schiphol te komen. Maar het heeft ook een nadeel, maar dit later. Wat ik me eigenlijk niet echt realiseer, stom stom stom, dat als ik later weg ga ik ook later aan kom. Aankomsttijd Dallas is 20.15 uur. Mooie tijd maar is dan in Nederland wel 7 uur later. Heb een E-ticket en dat betekent dan je een dag van tevoren thuis kunt inchecken dat blijkt een voordeel te zijn op Schiphol. Had helemaal geluk want kon op Schiphol meteen doorlopen en voordat ik het wist stond ik al achter de douane. Maar geluk was van korte duur. Heb wel een kwartier staan wachten voor het wisselen van Euro’s naar Dollars. Stond in de verkeerde rij. Ook het inchecken in het vliegtuig ging voorspoedig. Maar we waren nog niet de lucht in of de piloot vertelde dat er van de 8 toiletten er 4 het niet deden. Geen probleem zou je zeggen alleen wat langer wachten. Maar nee we moesten noodgedwongen in Cleveland een tussenstop maken voor het ledigen van de septietank. Dit leverde een vertraging op van ruim anderhalf uur. Dit had als gevolg dat ik mijn aansluitende vlucht vanuit Houston miste. Dit leverde mij uiteindelijk een vertraging op van ruim 2 uur. Was dus pas om 22.15 uur in Dallas. Had in Nederland op het laatste moment toch nog een auto gehuurd omdat ik geen vertouwen had in het openbaar vervoer van Dallas. Niet dat het slecht geregeld is maar meer omdat mijn hotel ergens aan de rand van de stad is waar weinig of geen openbaar vervoer is. Als verrassing stond er voor mij een Chrysler PT Cruiser klaar. Als er een auto is die ik leuk vind is dat wel deze auto. Ik had van tevoren allerlei kaarten uitgeprint voor de rit vanaf het vliegveld naar het hotel en van hotel naar de club waar Jimmy op zal treden. Deze kaarten had ik niet nodig omdat ik een navigatie systeem kon huren. En het leek verdacht veel op een TomTom. Er was zelfs een Nederland gebruiksaanwijzing. Het er meteen veel profijt van. De autoverhuur is niet op het vliegveld maar ergens buitenaf. Hierdoor waren de kaarten, die ik geprint had, een stuk moeilijker te lezen. Had namelijk geen idee waar ik opdat moment was. Maar nu komt ook het nadeel van het late vertrekken uit Nederland. Ik had normaal gesproken al geslapen in Nederland en was eigenlijk behoorlijk moe en zag best wel tegen het autorijden op. Maar het navigatiesysteem heeft me verschrikkelijk goed geholpen. Reed in 1 keer naar het hotel op een kleine vergissing na. Had ik geen navigatie gehad had het me veel meer moeite gekost om het hotel te vinden. Dit vanwege de 6 baans wegen in Amerika. Als je niet bekend bent zit je te gauw op de verkeerde baan en mis je je afslag. Inchecken bij het hotel was ook geen probleem en kamer was gauw gevonden. Het eerste wat ik deed was mijn laptop uitpakken kijken of er een WiFi, dat is een draadloze verbinding, aansluiting was. En ja hoor zette PC aan het wat zag ik dat er een verbinding was. Jitze mijn vriend uit Korea was zelfs online. Het tijdsverschil tussen Dallas en Seoel is 15 uur. Het was ongeveer 3 uur ‘s middags in Zuid Korea. Na een kort gesprek ben ik naar bed gegaan. Ik had Jitze ook al gebeld in Houston toen ik op mijn aansluitende vlucht naar Dallas zat te wachten. Ik had de voorkeurtoets van mijn telefoon nog niet losgelaten of we hadden al contact. Het was alsof hij naast me stond.

31 december
Vandaag is het dan zover. Ga vanavond naar het oudejaar concert van Jimmy LaFave in Poor David’s Pub. Bij het verlaten van mij hotel heb ik 3 minuten rondgelopen. Wat mij de vorige avond niet echt was opgevallen was dat het hotel zo ongeveer in “No mans land” staat. Tenminste voor Nederlandse begrippen. Had duidelijk een auto nodig. Dus een goede mogelijkheid het navigatiesysteem uit te testen. Het testen ging goed. Ben uiteindelijk bij Poor David’s Pub uitgekomen. Onderweg uiteraard ook een paar keer per ongeluk verkeerd gereden. Afslag gemist en zo. Nu ik wist waar ik ‘s avond moest wezen ben ik naar Dallas bekendste plaatst geweest. Natuurlijk Dealey Plaza waar in de jaren zestig J.F. Kennedy is vermoord. Het is best een vreemde gewaarwording als je er bent dat er nog steeds vele Amerikanen zijn die precies op deze plaats staan. Heb achter elke boom gekeken en niemand gevonden. Ook ik heb de moord op Kennedy niet kunnen oplossen. Zoals zovele grote Amerikaanse steden heeft ook Dallas niet een echte binnenstad zoals we die in Nederland kennen. Dus had niet echt veel tijd nodig om het centrum van Dallas te verkennen. Aangezien ik best wel slaap had ben ik terug gegaan naar het hotel om te proberen nog wat te slapen. Terug in het hotel kwam ik er achter dat de draadloze internetverbinding zo goed als dood was. Mijn voornemen om meteen na het concert foto’s te plaatsen op deze website kan waarschijnlijk niet door gaan. Op mij hotel kamer wat smsjes proberen te beantwoorden wat niet lukte. Maar kon via de I-mode van telefoontoestel wel emailtjes versturen. Dus Nederland weet wat er hier gebeurd. Uiteraard ben ik rond 5 uur Dallas tijd gaan bellen met Nederland om ze daar een Gelukkig Nieuwjaar te wensen. Het duurde bijna een half uur voordat ik de eerste te pakken had. Sommige heb ik helemaal niet te pakken kunnen krijgen.
En dan is het zover: op weg naar Poor David’s Pub. Het is een kleine 20 minuten rijden vanaf mijn hotel. Mijn hotel en de Pub liggen beide vlak bij de snelweg I-35 dus niet moeilijk te vinden. Nu ook zonder de TomTom.
Bij de Pub aangekomen ruim op tijd kom ik er achter dat ik mijn reservebatterij voor mijn fototoestel vergeten heb. Heb bij de Pub gevraagd hoe laat het zou beginnen en volgende de portier had ik tijd genoeg. Dus terug naar mijn hotel en de reserve batterij gehaald. Achteraf had ik hem niet nodig maar was wel blij dat ik het toch had gedaan want het zou toch niet dat als de foto van mij en Jimmy genomen zou worden dan net de batterij leeg is. De foto staat ondertussen op de website. Derde man die er op staan is de geluidsman van de club die “toevallig “voorbij kwam. Ik was inderdaad ruim op tijd terug voor de start van de show. Heb meteen een mooi plaatse opgezocht voor aan bij het podium. Ik zat er net toen ik Jimmy zag staan en nog een paar leden van de band. Dus meteen even iedereen gedag gezegd. Heb geen idee of Jimmy verrast was om mij te zien. Geen idee of hij ook de berichten in de nieuwsgroep leest. Hij stelde me voor aan Rian Beerton een van de 2 toetsenisten die avond. Het gesprek kwam ook op de poster die gemaakt was voor het Winners festival eerder het jaar in Zwolle waar Jimmy zou optreden. Dat optreden en andere optredens in Nederland in die periode zijn afgelast dus de posters is best wel iets bijzonders. Jimmy vertelde dat hij er geen hadden en ik vroeg hem als hij belangstelling had voor de poster. Nou dat had hij wel. IK had trouwens 3 ansichtkaarten bij me waar ook de afbeelding op stond van de poster. Jimmy pakte ze met plezier aan. Gerit Theunis , organisator van het Winners festival, en ik hadden het er van te voren over gehad of het verstandig was om te beginnen over de poster. Dit omdat de reden van het afzeggen niet echt duidelijk was. Er waren goede redenen opgeven voor het afzeggen maar er speelde volgens de geruchten nog meer mee. Een van die geruchten was dat de band van Jimmy uit elkaar lag. Inderdaad was de bassist verdwenen, geen idee waarom. Maar deze show was ook de laatste voor drummer Wally Dagget en gitarist Larry Wilson. Beiden hadden een goede reden om te stoppen. Wally was ondertussen afgestudeerd in “chinese medicijnen”en kan daar meer mee verdien dan met muziek maken eb Larry moet voorlopig noodgedwongen stoppen met gitaar spelen vanwege een operatie aan zijn hand. Dus dat Jimmy eventuele problemen met de band zou hebben zijn niet waar. Het is voor Jimmy ook niet ongewoon dat de band van samenstelling verandert. Hij treedt vanavond op met 2 toetsenisten, Bryan Peterson en die ook meespeelt op de cd Blue Nightfall. De nieuwe bassist is Jeff May. Terug op mijn plaats moest ik met mijn stoel en tafeltje opschuiven. Er werd een tafel bijgezet voor de familie van Larry Wilson. Hij kwam er ook even bij hij herkende me wel maar wist absoluut niet meer waarvan. Montreole? was zijn antwoord. Nee Nederland dus. Larry is een geweldige aardige man hij kwam me even later zelfs zijn vrouw aan me voorstellen.Toen was het tijd voor het voorprogramma “Jayson Bales”. Soms heb je van die optreden waarvan je denk wat moet ik hier nu mee. Maar dit was dat zeker niet. Vanaf het eerste moment zat ik te genieten. Vooral van de bassist die zichtbaar plezier had van het spelen. Jason doet mij denken aan Chris Knight. Heb na het optreden meteen de cd Pretty good year gekocht Wat meteen misschien een verwijzing is naar Chris Knight. Die heeft een cd genaamd Pretty good guy. Na dit optreden was het dan eindelijk tijd voor Jimmy. Toen het podium opkwam viel het mij op dat hij er een stuk beter uitzag dan vroeger. Na het optreden vertelde hij me dat hij inderdaad ziek is geweest en daardoor leden aantal kilo’s is kwijt geraakt. Tijdens het optreden van Jayson Bales viel het me ook weer op. De vellen papier op de grond waar de setlist op staat. Volgens mij heb ik dat nog nooit gezien bij Jimmy. Een van de bandleden van een paar jaar geleden vertelde me al dat Jimmy niet met een vaste setlist werkt. Hij speelt tijdens een toer door Nederland wel een vaste lijst met nummers maar elk optreden is anders. Hij speelt hoe hij gemutst
is. Dat van tevoren niet echt iets is afgesproken vier vooral vanavond erg op. Speelt ook accordeon. Op verschillende nummers. Het was leuk om te zien dat hij af en toe even goed moest opletten welk nummer Jimmy wilde spelen. Die accordeon geeft een speciaal geluid aan bepaalde nummers. Zo zal ik het leuk vinden als hij ook eens zou optreden met viool en banjo/mandoline. Dit heeft hij al eens eerder gedaan. Misschien was het de gelegenheid maar Jimmy was vanavond spraakzaam. Hij maakte veel grappen over de beide toetsenisten. En waar ik al bang voor was: hij bedankte enkele mensen die er waren. Dus ook mij. Ik dus even zwaaien naar de zaal. Rond 23.40 uur was de eerste set over. Vlak voor 12 uur moest iedereen op het podium komen om gezamenlijk de laatste seconden af te tellen om daarna gezamenlijk een of ander lied te zingen. De melodie kwam me bekent voor maar kende geen tekst. Maar bij het begin van de 2e set van Jimmy begon voor mij een klein probleem: Wakker blijven. Had daar best wel moeite mee. Maar na een klein kwartiertje was dat gelukkig over. Jimmy speelde tijdens deze 2e set ook weer een paar nummers die ik nog niet kende en heb had horen spelen. O.a. mr. Tambourine man. Nar ruim een uur was ook de 2e set over. Als ik eerlijk ben was dit misschien niet het beste optreden wat ik gezien heb maar zeker gedenkwaardig. Mijn favoriete optreden zijn zeker alle optredens in Hellendoorn en de eerste shows die ik van Jimmy gezien heb. Akoestisch en samen met Randy Glines in de periode 1994/1995. Leuke aan dit optreden was zeker de datum 31 december maar ook de twee toetsenisten die in sommige nummers elkaar goed aanvulden. Na afloop nog kort me de diverse leden gepraat en heb met Larry Wilson afgesproken dat ik een dvd opstuur met het optreden in Italië uit 1994 waarin hij nog lang haar had. Inruil daarvoor zal hij kijken of hij nog wat geluidsmateriaal voor me heeft. Tevens heeft Larry de foto gemaakt van Jimmy, mij en de geluidsman. Jimmy heeft gezegd dat de kans dat hij weer naar Europa komt zeker niet verkeken is.
1 januari
Het is alsof ik thuis ben. Doe de hele dag niets echt niets. Ben wel begonnen met het schrijven van het reisverslag dat ik eigenlijk het enige wat ik doe. De internetverbinding is nog steeds niet goed. Af en toe verbinding en als die er is het zo traag dat de verbinding automatisch verbreekt. Op de achtergrond staat de tv aan met Amerikaan Football. Af en toe kijk ik ernaar maar wordt er gek van. Ik denk dat als je een uur opneemt en dan de reclame er uitknipt en de tussendoortjes je misschien 25 minuten van het spel ziet. En dan nog staat de klok vaak stil en ligt het spel stil. Aan het eind van de middag doet het internet het plotseling even. Meteen de kans gepakt om foto’s en het eerste deel van het reisverslag te plaatsen. Ondertussen nog wat “happy new years “verstuurd via de telefoon. Begin van de avond wat te eten gehaald bij een benzinestation achter het hotel. Ja ik doe het ook hier.
“s Avonds vroeg naar bed gegaan want ik viel rond negen in al bijna in slaap. Het nadeel van vroeg naar bed is ook vroeg wakker. Was dus rond 5 uur al weer wakker al heb ik tussendoor wel de ogen even dicht gehad.
2 januari
Had vooraf het idee gehad om nog naar Austin te rijden Maar dat was me toch te ver en er was op maandagavond niet echt iets te beleven. Dus vandaag wordt een typische dag voor een gemiddelde Amerikaan,ik dus. Ga naar de”Mall”en ga een bioscoopje of 2 pakken. Tenminste dat zijn de plannen. Op het navigatiesysteem kan ik diverse dingen opzoeken. Zoals het winkelcentrum, bioscoop, park en andere toerischtische attractie. Ik wil nog wat kleding kopen dus het wordt een “Mall” winkelcentrum met bioscoop.
De kleding heb ik vandaag niet gekocht. Ben wel naar King Kong geweest. Verder heb ik een beetje rond gereden en wat van Dallas gezien. Moet toegeven het maakt volgens mij niet uit waar je bent het lijkt allemaal op elkaar wat betreft de snelwegen waar ik gereden heb. Dus als je iets van Amerika wilt zien rijdt dan niet via de snelweg maar probeer de gewone wegen. Je ziet dan veel meer natuur maar je bent wel langer onderweg tijdens de vakantie maakt dat volgens mij niet uit. ‘s Avonds niet gedaan behalve het normale t.v. kijken.Maar wat ik helemaal nog niet verteld heb is dat ik overdag gewoon in mij t-shirt rondloop het is ergens rond de 20 graden Celsius.

3 januari
Vandaag terug. Eigenlijk niets byzonders. Aangezien ik pas aan het eind van de middag ga vliegen heb ik alle tijd om in te pakken en nog wat rond te rijden. OP tijd op het vliegveld en op tijd vertrokken. Wat dat betreft een saaie dag.

4 januari
's Morgens na een goede vlucht rond het middaguur terug op Schiphol en loop van de middag terug in Zwolle.


12 december
Ik schrijf te weinig in mijn weblog, ik weet het. Maar er gebeurd ook niet zoveel in mijn leven dat ik er dagelijks kolommen vol van kan schrijven. Maar er zijn een paar dingen gebeurd sinds de laatste keer dat ik iets geschreven heb. Ten eerste ben ik 2 weken geleden nog in het ziekenhuis geweest om een paar liter bloed te laten aftappen. Heb al jaren wat vage klachten waar ik zelf geen vinger achter kan krijgen. Dus elke keer als ik bloed kan geven hoop ik dat er iets uitkomt. Zo ook nu. Zat op een dinsdagmorgen, op mijn werk, achter de PC naar het scherm te kijken. En op een gegeven moment kon ik echt niet meer lezen van er op stond en voelde me echt niet goed. Het duurde een minuut of 15 voordat het beter ging. Rond 1 uur ‘s middags gebeurde eigelijk het zelfde. Dat was wel even schrikken. Maar nadat ik gegeten had ging het een stuk beter. Heb ‘s middags nog wel de dokter gebeld voor een afspraak. Dat kom pas de maandag daarop maar heb de volgende dag wel suiker laten onderzoeken en de bloeddruk. Die waren allebei goed. De dokter heeft later mijn bloed ook op cholesterol en TSH laten onderzoeken maar ook dat is goed. Dus ik weet nog steeds niet wat er aan de hand is. Maar ik kan mezelf een paar goede tips geven: eerder naar bed, meer vitamines en wat kilo’s kwijt.

Zoals ik al eerder geschreven heb, ben ik half november naar Middelburg geweest. Dat is toe zo goed bevallen dat ik vorige week besloten heb om nog een keer een weekend naar zee te gaan,. Dat werd dus Oostende in België. Ik had Elly beloofd dat als ze mee wilde naar Oostende ze welkom was om mee te gaan. En zij wilde wel mee. Heb haar zaterdag opgehaald in Middelburg en daar vanuit vertrokken we richting Oostende. Via Zeebrugge en via omweg Knokke Heist kwamen we ‘smidsdag aan in Oostende. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van de Tom Tom, welke ons zonder problemen op het juiste adres in Oostende bracht. Na een standwandeling waarbij we beide veel foto’s hebben gemaakt, een zozo kipfilet hebben gegeten een nacht in Oostende vertrokken we zondag morgen weer richting Nederland. We hebben boodschappen gedaan in Sluis. Daar komen veel Belgen boodschappen doen en dat kon je wel zien. Veel auto’s uit België maar ook aangepaste prijzen in het Grand Café waar we wat gedronken hebben. Was zo duur dat ze voor een glas water uit de kraan zelfs € 1.25 vroegen.
Loop van de middag waren we in Middelburg waar ik na 2 koppen koffie met de nieuwste smaak van Senseo weer richting Zwolle vertrok. Was een geslaagd weekend waarbij ik toch veel plezier heb gehad van mijn nieuwe auto. Enige minpuntje was de rit in door de tunnel van Vlissingen naar Terneuzen en omgekeerd. Het leek wel of ik LSD had genomen. Werd gek van de verlichting in die tunnel.


28 november
Er zijn weinig dingen waar ik me druk om maak. Misschien verkeerd maar toch. Een van de dingen waar ik me wel druk om maak is de zaak van de West Memphis Three. Het gaat om een afschuwlijke moordzaak uit de jaren negentig. Onder druk van het publiek zijn er toen 3 jongens gearresteerd en veroordeeeld. Waarvan de hoofddader tot de doodstraf. Heb jaren geleden een documentaire gezien Paradise Lost waarin duidelijk wordt gemaakt dat er geen enkel bewijs is dat deze jongens het ook hebben gedaan. Het enige bewijs is een bekentenis van 1 van de verdachten die onder zeer zware druk is gedaan. Vergelijkbaar met onze "Puttense moordzaak". Alles is door de politie en de aanklager gedaan om deze jongens veroordeeld te krijgen wat ze uiteindelijk ook is gelukt. Maar als je naar de documentaire kijkt zijn er goede redenen om te twijfelen aan de onschuld van deze jongens. Ikwil nog niet zo ver gaan om te zeggen dat een vaders van de vermoorde jongens de dader is zoals wordt gesuggereerd in de documentaire. Maar er zijn wel meer indirecte bewijzen naar die vader dan naar de nu veroordeelde jongens. Deze documentaire sterkt mij ook in de gedachte tegen de doodstraf.
27 november
Zoals gezegd heb ik vorige week een nieuwe auto gekocht. Maar het eerste probleem heeft zich al voorgedaan. Heb wat regen in Middelburg gehad en dan wordt het wat vochtig in de auto. Normaal zet je de ventilator aan dan behorende ramen vochtvrij te worden. Maar bij mij was het net andersom. Hoe hoger ik de kachel zette hoe vochtiger de ramen werden. We hebben ons gered maar was wel erg lastig. Thuis in Zwolle toch maar even gekeken hoe het klimaatsysteem voor mijn auto werkte. Volgens mij deed ik alles goed maar maandagavond na het zwemmen en met regen en weer met 2 mensen in de auto hetzelfde probleem. Alleen de onderste 15 cm. van de ruiten werden droog.
Ben er toch maar mee naar de garage gegaan om te vragen wat ik fout deed. Nou van alles volgens de verkoper. Het zei het wel met een grote glimlach op zijn mond. Aangezien hij toch nog even naar de radio zou kijken bleef de auto achter in de garage. 's avonds toen ik de auto ophaalde bleek er toch een klein dingetje te zijn waardoor het vochtprobleem ontstond. Het kacheltje lekte wat koelvloeistof waardoor de vloeistof de auto werd ingeblazen en zich op de ruiten afzette. Hierdoor bleef het vocht ook op de ramen zitten en was het onmogelijk de ramen goed droog te krijgen. Nadat het kacheltje was vervangen was het probleem ook over en rijd ik nu met schone en droge ramen rond.

22 november
Had nog wat geld over en heb dus maar een nieuwe Finlux LCD tv en dvd/hdd recorder gekocht. Ben nog wel even bezig met de gebruiksaanwijzingen te lezen maar het is de bedoeling om een hele serie videobanden over te zetten naar DVD. Maar al lezende en uitproberen zal het nog wel een paar dagen duren voordat ik het onder de knie heb.

20 november
Ben dit weekend naar Zeeland geweest. Het was een lange tijd geleden dat ik er een keer uitgeweest ben. Heb dit jaar mijn vakantie thuis doorgebracht met schilderen en behangen. Daardoor geen tijd gehad om er een keer tussen uit te gaan. Had in overleg met mijn hypotheek adviseur een nieuwe hypotheek afgesloten. Hierbij is ook een bedrag meegenomen voor een andere auto. Dit en een paar andere redenen was voor mijn aanleiding om er dit weekend er eens tussen uit te gaan.
En het werd Zeeland. Niet helemaal toevallig trouwens. Heb jaren geleden via het chatten een vrouw, Elly, leren kennen die net als ik dezelfde hobby heeft namelijk: fotografie. Had haar al een hele lange tijd geleden beloofd om naar Zeeland te komen om samen foto's te gaan maken.
Ben afgelopen vrijdag, in mijn nieuwe Fiat Punto, vertrokken naar Middelburg. Had via het Internet een hotel geboekt. Heb 's avonds niets gedaan behalve gegeten in een Indisch restaurant.
Zaterdagmorgen kwam Elly bij het hotel en zijn we vertrokken in mijn auto. Elly had wat voorbereidingen gedaan en vond het een goed idee om als eerste naar Veere te gaan. Onderweg al gesproken wat we daarna zouden gaan doen maar toe we uit Veere vertrokken ging het toch de andere kant op dan we besproken hadden.
We gaan met de familie al jaren een weekje met vakantie en jaren geleden zijn we in Oostkapelle geweest. Dus dat was het volgende reisdoel. Via Westkapelle. en Zoutelande kwamen we in Vlissingen aan.
Het restaurant waar we wilden gaan eten was volgeboekt en besloten daarom maar terug te gaan naar Middelburg. We hebben daar gegeten in "de groene papagaay". Het was ondertussen 20.00 uur en we hebben daar afscheid genomen. Met de belofte het nog een keer te doen.
Ik was zondagmorgen erg vroeg wakker en kon het slapen niet meer vatten en heb toen maar besloten naar huis te gaan. Eerder dan de bedoeling was.
Op de heen weg ben ik via Utrecht en Brede richting Zeeland gereden en daarom ben ik vandaag via Rotterdam gereden. Ondertussen nog een paar tussenstops gemaakt bij de diverse sluizen en de Neeltje Jans.
Ik was ruim in de middag terug in Zwolle. Ondanks dat ik weinig heb geslapen de laatste nacht was dit een goed weekend voor mij. Gewoon er uit en het hoofd even helemaal leeggemaakt.
Geen idee wat het binnenkort wordt maar ga er in december zeker weer even uit.

12 november
Heb vandaag mijn reis naar Dallas betaald. Ga er op 31 december Jimmy Lafave zien.

9 november
Mijn verjaardag. Heb me zelf een leuk verjaardagkado gegeven. Heb een kort reisje naar Amerika geboekt. Zijn een paar dingen in mijn leven die ik nog wil doen. Een daarvan is oude jaar vieren met een concert van Jimmy LaFave. Gaat dus dit jaar gebeuren. 31 december Dallas Texas. Hier zal het gebeuren.

30 oktober
Het is alweer ruim 3 weken gelden dat ik iets heb geschreven in mijn weblog. Maar dat komt ook omdat ik eigenlijk best een saai leven heb. Valt ook wel mee maar ben inderdaad niet het persoon dat veel biezondere dingen meemaakt. Misschien dat muziek daarom een belangrijke plaats in mijn leven in neemt. De afgelopen weken heeft dat voor het tegen me gewerkt. Heb naar aanleiding van het Take Root festival cd's gekocht waar van ik een jaar geleden nooit had gedacht dat ik die muziek nu zo biezonder zou vinden. Tevens heb ik een cd gekocht van Bettye Lavette. De zangeres ergens uit het diepe zuiden van Amerika. Kende de naam had er jaren geleden al eens wat van gehoord en zag haar afgelopen vrijdag op de tv en was meteen verkocht. Maar muziek kan ook tegen je werken en dat heb ik ook meegemaakt. Daar waar muziek mijn gedachten ten goede kan verzetten kan dat ook wel eens voorkomen dat die zelfde muziek je op het verkeerde been kan zetten. Dat is mij gebeurd een klein persoonlijk drama. Hahaha valt wel mee.
Ben vandaag voor het eerst sinds lang weer eens in de auto gestapt en ben gaan rijden en kijken of ik ergens nog leuke foto's kon maken. De resultaten zijn te zien op mijn Webshots pagina onder de Zwolle en omstreken. De foto's hebben de naam oktober. (Wil even niet lukken de foto er op te zetten kom binnenkort eens terug en kijk of er al meer staan)


7 oktober
Het had vandaag de dag van het jaar moeten zijn. Een optreden van Jimmy Lafave in Hedon in mijn woonplaats Zwolle. (Heb stiekem gehoopt dat ik hem vandaag overdag had kunnen spreken en dat eventueel thuis had kunnen doen. Woon zelf op een steenworp afstand van Hedon)
Maar helaas door omstandigheden buiten een ieders macht mocht het niet zo zijn dat Jimmy deze week in Nederland op zal treden.

1 oktober
Vandaag naar het Take Root festival geweest. Voor een verslag kijk op de concertpagina.

22 september
Heb vandaag David Munyon weer gezien nu in Assen. Omdat hij en Ottersum een kleine 5 kwartier speelde dacht ik dat het een korte avond in Assen zou worden. Inclusief een korte pauze speelde hij meer dan 3 uur. Was bijna half twaalf dat ik buiten stond. Dus die 7 Euro intree was goed besteed.


20 september
Heb onder de rubriek record collection nieuwe Top Tiens in gevoerd

17 september
Eindelijk heeft het mailen naar American Connection wat opgeleverd.
Ben de gelukkige winnaar van 2 kaartjes voor Take Root in Assen.

11 september
Vandaag naar Ottersum geweest. Cultureel Podium Roepaen . Het was lang geleden dat ik David Munyon had gezien.Is mij betreft misschien nog wel beter dan Jimmy Lafave. Maar dat is een gewetens vraag. Mijn advies: zoek op het net naar David en als je iets vind luister er naar en bepaal zelf als je het goed vind.
Gezondheidsredenen zijn de oorzaak van het afgelasten van de tour van Jimmy LaFave.

9 september
Waar ik al een beetje rekening had gehouden is vandaag werkelijkheid geworden. De tour van Jimmy Lafave in Nederland is afgelast. De reden
hiervan is nog onbekend. Als die bekend is laat ik het jullie weten

21 augustus
De vakantie is voorbij moet morgen weer werken. Heb in deze vakantie gedaan wat ik wilde. En zelfs meer. Heb de hal geschilderd en behangen, de schuur opgeruimd, kleine slaapkamer opgeruimd, toilet is zo goed als klaar. Maar ben deze vakantie ook 23 keer naar de sportschool geweest. Ben daardoor niets aangekomen ondanks dat ik toch behoorlijk wat calorieën naar binnen heb gekregen. Maar door het sporten en toch te weinig slaap ben ik nog nooit zo moe geweest aan het einde van een vakantie. Dus weer aan vakantie toe.
Maar de vooruitzichten zijn goed. Begin oktober komt Jimmy LaFave weer naar Nederland. Ben de laatste week al druk bezig om de kontakten aan te halen en zo te zorgen dat het een mooie week word in oktober.

27 juli 2005
Het is veel te lang geleden dat ik hier iets heb geschreven. Daar zijn 2 redenen voor. Ten eerste ben ik te lui om wat te schrijven en ten tweede beleef ik niet zo veel.
Maar heb nu vakantie dus moet ik tijd maken om even wat te schrijven.
Ik heb de afgelopen weken een nieuwe fiets gekocht om binnenkort op de fiets naar mijn werk te gaan. Heb de afgelopen weken 's avond al regelmatig gefietst om in konditie te komen voor mijn dagelijkse fietstocht. Heb ook al een 10 rittenkaart gekocht voor het pontje dat tussen Hattem en Zwolle vaart. Hierdoor heb ik 's avond wat minder te fietsen en hoef ik de IJsselbrug niet over. Voor een niet geoefende fietser zoals ik toch wel een beklimming. LOL
Nu ik vakantie heb maar niet op vakantie ga heb ik thuis alle tijd om het schilder- en behangwerk wat ik nog moet doen nu uit te voeren. Maar daar is nog niets van terecht gekomen de eerste dagen. Doe alles om er onder uit te komen. Ga 's morgen een klein uurtje sporten bij Medisport en s middags ben ik begonnen met opruimen in huis. Niet dat het een grote rotzooi was maar toch. Heb mijn oude PC klaar gemaakt omdat ik die verkocht heb. Mijn auto moet ook gekeurd worden heb ik naar Hattem gebracht. Dus zoals je ziet wel druk geweest maar nog niet geschilderd.

7 juni 2005
Bij het inruimen van mij boekenkast kwam ik nog een cassette tegen van Jimmy LaFave. Het is een promo van de cd "Road Novel". Ik was helemaal vergeten dat ik die had. Kwam hem tegen in een doos met boeken.

6 juni 2005
Heb nu een ruim een week een hakverhoging en het gaat goed. Volgende week naar de fysio en dan zien hoe het gaat.
Ben vandaag ook naar de herhalingscursus "Bedrijfshulpverlener" geweest. Dat is elk jaar wel weer lachen. Sinds een paar jaar komt er 's morgen een "Lotus" figuur binnen en dat is het aan 1 van de cursisten uit te vinden wat er aan de hand is. De meeste cursisten kruipen dan ook weg zo gauw de Lotus binnenkomt. Ik ook trouwens. Al was het dit jaar niet zo ver. Had ‘s morgens al een beurt gehad bij het oefenen van de stabiele zijligging. Vanwege mijn gewicht was ik een goed proefpersoon voor het oefenen met 2 personen. Hahahaha.
's Middag was het weer brandje blussen en een oefening om een pand leeg te halen waar brand is. Je krijgt dan de mededeling dat het pand waar je werkt in brand staat. Het is dan aan jouw en je groep zo snel en goed mogelijk te handelen om te kijken of er nog mensen in het pand zijn en deze dan naar buiten te lozen. Een andere groep van de cursisten zijn dan de slachtoffers. Maar zoals gewoonlijk is iedereen weer met vlag en winkel geslaagd voor de herhalingscursus. Al was het wel lachen met de brandoefeningen en is er door ons groepje wel een "dode" gevallen. Want toen wij het "brandende" pand in moesten lag er ook een pop, die een persoon moest voorstellen, die in brand stond. Zo'n brand moet worden gedoofd met een "branddeken" die aanwezig was. Maar deze brand werd door ons met een brandblusser geblust. Iets wat absoluut niet mag. Want als die persoon al niet dood gaat vanwege de brandwonden gaat hij dan wel dood door het blusmiddel dat met een temperatuur van 80 graden onder nul over hem heen gespoten wordt.
Na afloop ben ik nog naar de "Ikea" geweest en heb daar een boekenkast gekocht.

31 mei
Was vandaag wel een beetje pissig op een paar mensen. Heb al meer dan een jaar last van mijn rechter "achillespees". Kan tijden goed gaan maar de pijn blijft altijd een beetje sluimeren en als ik te fanatiek sport of te veel liep raakte de pees weer geïrriteerd zodat ik het weer rustig aan moest doen. In het begin wel naar de dokter en fysio geweest maar dat heeft niet echt geholpen. Er is in het begin wel gezegd dat een "hakverhoging" zou helpen maar niet geadviseerd om te nemen. Nu een ruim een jaar later doorverwezen naar een specialist in het ziekenhuis die mij toch aanraad een hakverhoging te nemen. Maar moet ook naar een fysio. Waarom niet meteen gezegd een hakverhoging te nemen?


21 mei 2005
Vandaag hadden we eindelijk het "Open Huis" voor het nieuwe pand van mijn werk. We zijn al op 1 november van het vorige jaar verhuisd
maar het pand was toen nog niet helemaal klaar. De warmtepomp, voor de verwarming en koeling van het pand, deed het nog niet en de toonzaal waren ook nog niet klaar. Er hing wel een c.v. ketel dus we hadden het wel warm, maar de c.v. ketel is eigenlijk bedoeld voor het warmwater wat we nodig hebben. Ondanks de paar koude dagen deze winter kregen we het voldoende warm met alleen deze ketel. In de maanden na de verhuizing hebben we stap voor stap alles klaar gemaakt zodat op 21 mei "Open Huis" kon houden.

15 mei 2005
Gisteren had een bijzondere dag moeten worden. Zoals bekent ben ik een muziekliefhebber en gisteren trad Poco op in Hardenberg. Voor de niet kenners: Poco is een Amerikaanse band met muzikanten die later ook bij de the Eagles speelden.
Het optreden was niet wat ik ervan verwachte. Daar waar Paul Rodgers nog zingt als een jonge god is het hier net anders om. Lang niet zo sterk als vroeger. Helaas. Poco heeft 2 hits gehad in Nederland: Rose of Cimmaron en Call it love. En wat is mijn geluk: beide nummers speelden ze aan het begin van het concert. Dus na een klein kwartier besloten om naar huis te gaan.

4 t/m 8 mei 2005
Hemelvaart is in onze familie tijd voor het jaarlijkse uitje. Er zijn gemiddeld een man of 18 aanwezig. Het wordt betaald door een tante van mij. Zij is er uiteraard samen met drie zusters hun kinderen en klein kinderen. We doen dit nu al vele jaren. Dit jaar was het Overloon in Brabant. De week begint meestal al 's maandag en dan komen de eerste mensen en meestal ben ik de laatste die komt. Dit vanwege mijn snipperdagen die ik niet zoveel heb omdat ik 3 weken vakantie heb en dan al de helft van de snipperdagen kwijt ben.
Voor mij is het een tijd om de boeken te lezen die ik dat jaar heb gekocht. Hierop kun je uitmaken dat het een niets doen maar alles kan vakantie is. Dit betekent dat iedereen doet wat hij wil. Enige voorwaarde is om 18.00 uur gezamenlijk eten. Sinds vorig jaar gebruik ik deze dagen ook om te proberen wat leuke foto's te maken.
Enigste wat ik dit jaar buiten niets doen, foto's maken en lezen heb gedaan is het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum bezoeken. Het waren een paar dagen rust maar ook dit jaar was het slapen niet echt fijn. In de vakantiehuizen/boerderijen zijn de bedden niet zoals ik gewend bent en slaap daardoor vrij slecht. Ik had dit jaar mijn eigen dekbed meegenomen dat heet enigszins geholpen. Foto's staan op deze website onder de rubriek vakantie en op de volgende pagina Webshots

1-5-2005
Gisteren was het 30 april maar heb er niet van genoten. Had deze week slecht geslapen en had weer eens last van kleine lichamelijk ongemakken. Een weekend om snel te vergeten. A.S. woensdag ga ik voor een paar dagen naar Overloon waar de jaarlijkse familie bijeenkomst weer is.

26-4-2005
Lang geleden dat ik echt iets heb meegemaakt wat vermelden waard is voor de weblog.
Maar vandaag moet het gebeuren. Met een beetje geluk het hoogtepunt van het jaar. Vandaag is het concert van Queen met Paul Rodgers.
Zoals je misschien al weet is Paul Rodgers een van mijn favoriete zangers. Helaas kan ik niet zeggen dat Queen een van mijn favoriete groepen is. Dus is het voor mijne een vreemde combinatie. Verwacht er niet veel van maar als het klikt tussen mij, Paul en Queen kan het wat worden. Helaas toen het concert afgelopen was moest ik helaas oordelen dat het zonde van mijn tijd en geld is geweest.
En misschien is dat wel mijn eigen schuld maar toch. De voortekenen vandaag waren slecht. 's Morgens op mijn werk bezeerde ik mijn hand. Veel bloed maar achteraf viel het wel mee. Maar zat toch te balen in de bus naar Rotterdam. In Ahoy bleek ik een bijna onmogelijke plaats te hebben en dat bleek bij het eerste nummer inderdaad zo te zijn. Kon Paul nauwelijks horen zingen vanwege de "herrie" van gitarist Brian May en de slechte akoestiek op mijn zitplaats. Dus het was voor mij gauw over en uit. Jammer. Maar na afloop van het concert hoorde ik eigenlijk alleen maar goede dingen over Paul Rodgers om me heen. En de recensies in de kranten ware ook goed en speciaal voor Paul. De kop in het NRC handelsblad was: zanger redt show Queen.

11-4-2005
Wie voor deze datum mijn verhalen heeft gelezen zal wel gedacht hebben zijn Nederlands is niet echt goed. Dat valt wel mee. Het typen is een groter probleem. Heb vandaag de meeste teksten op spellingsfouten gecontroleerd en heb er aardig wat uitgehaald.

9-4-2005
Ben vandaag druk geweest met deze nieuwe website. Nieuwe pagina's gemaakt en de bijbehorende foto's gescand. Leuke hiervan was dat ik hierdoor de doos met vakantiefoto’s weer eens doorgespit heb en dat bracht weer leuke herinneringen boven.

9-4-2005
Wat muziek nieuws voor de verandering: Ben absoluut geen Queen fan maar des te meer een Paul Rodgers fan. Dus toen bekent werd dat ze samen gaan toeren was dat even slikken. Heb wel een kaart gekocht voor het concert in Rotterdam maar voor Nijmegen wacht ik nog even. Het was wel interessant om de weblogs te lezen van de Queen fans toen bekent werd dat men ging toeren. De algemene reactie was: Who the fuck is Paul Rodgers? Nu de toer aan de gang is weet men wel beter. Paul Rodgers is natuurlijk geen Freddie Mercury maar wel de beste vervanger die ze konden krijgen.

9-4-2005
Sommige mensen zijn wel vasthoudend of hebben een plaat voor hun kop.
Wordt er aangebeld via de deurtelefoon met de vraag of ik wilde praten over een beter leven. Nou nee zeg: een beter leven dan nu dat kan toch niet? Dus afgepoeierd. Maar wat wil iemand anders heeft de voordeur van de hal wel opengedaan en wat denk je: belt ze alsnog aan. Heb de deur dus niet opengedaan.

9-4-2005
We zijn nu een paar dagen verder en er is niets bijzonders meer gebeurd. Zal het dan over zijn ?

6-4-2005
Wat is het gezegde? Alles komt in drievoud? Nou bij mij wel. Maandag bekeuring, dinsdag het bericht dat David Munyon niet komt en woens- dagmorgen is mijn autoradio weer eens gestolen. Deze keer zijn ze wel zo vriendelijk geweest om de cd er uit te halen. Maar het kan ook zo zijn dat ze Jimmy Lafave niet zo leuk vonden. Dat zal ik nooit weten. Ze hebben ook brood uit de auto meegenomen maar laten een kaslot met een prijs van EURO 1.25 liggen.

5-4-2005
Zoals je misschien al begrepen hebt is dit een website met veel muziek. Ben een liefhebber van singer/songwriters en de muziek uit de jaren 70/80. Bad Company, Doobie Brothers, Journey en mensen als John Mellencamp, Jimmy LaFave, Toni Price en David Munyon. Deze laatste is een singer/songwriter uit Amerika en eigenlijk alleen bekent bij een klein groepje "kenners". Heb David ooit 1 keer zien spelen ergens in Brabant jaren geleden. Daarom verheugde ik me er op dat hij na vele jaren eindelijk weer eens naar Nederland zou komen. 2 jaar geleden waren er ook al plannen om op te treden en die zijn om het laatste moment komen te vervallen, En wat denk je: ook nu zijn de optredens komen te vervallen. Helaas. Ook nu zal zijn gezondheid de reden zijn. Tevens lees ik dat John Mellencamp zijn tour die op het ogenblik aan de gang is in Amerika gaat uitbreiden tot na de zomer. Hij treedt deze zomer op met John Fogerty, ook een favoriete van mij. Helaas zal ik dit ook allemaal moeten missen. Maar het ziet er naar uit dat er nu wel een kans is dat John Mellencamp dit najaar naar Europa komt, tenminste als hij woord houdt. Hij heeft gezegd als de voorjaarstour goed aanvoelt wil ik meer optredens doen eventueel Europa.

4-4-2005
Het moest er een keer van komen. En vandaag was het raak. Zoals ieder andere Nederlander rijd ik wel eens te hard. En af en toe krijg je dan wel eens een bekeuring van ongeveer 30 Euro. Maar deze keer was het goed raak. Rijd vanaf de IJsselbrug Zwolle binnen en nog voordat ik goed en wel tijd had om mijn voet van het gaspedaal te halen zat er al zo'n motoragent achter me. 86 km. Te hard dus. Zal ongeveer 2 maanden duren voordat de brief in de bus valt. Begin nu vast te sparen.